Å misligholde studielånet er dyrt

Kvinne som studerer

Det blir regnet en forsinkelsesrente på hele studielånet. Det er viktig at du er klar over konsekvensen dette får for deg. Du må betale mer i renter hvis du ikke gjør opp. Vil du vite mer om forsinkelsesrente, se Lånekassens nettsider.

Vær klar over at rentesatsen kan endres to ganger per år (1.januar og 1.juli).

Er studielånet ditt midlertidig overført, eller permanent?

Midlertidig overførte studielån - du har misligholdt terminbeløpene

Hvis det er midlertidig overført til oss vil det lønne seg for deg å få studielånet snarest mulig tilbake til Lånekassen. Betal det misligholdte beløpet og forsinkelsesrentene, så får du det tilbake til Lånekassen og du kan betale etter opprinnelig betalingsplan uten mer forsinkelsesrenter - og beholde dine rettigheter i Lånekassen.

Ta kontakt med oss for å få vite hvor mye du må betale for å få studielånet tilbake til Lånekassen.

Permanent overførte studielån - du har misligholdt lånet over 3 år

Er det slik at studielånet er permanent overført til oss har du mistet muligheten til å få det tilbakeført til Lånekassen og samtidig de rettighetene du hadde der. Da vil det bli regnet forsinkelsesrente på hele lånet inntil det er gjort opp.

Har du månedlige trekk i lønn eller trygd for å betale et  misligholdt studielån?

Det månedlige beløpet vil ikke bli endret, men i og med at det blir innført forsinkelsesrente vil nedbetalingen ta lengre tid. For enkelte vil dette i verste fall medføre at gjelden øker raskere enn de klarer å betale ned gjennom månedstrekket.

Hva er årsaken til at det innføres forsinkelsesrente?

Regjeringen har vedtatt at alle de tre statsbankene, Husbanken, Statens pensjonskasse og Lånekassen skal innføre forsinkelsesrente. Husbanken og Statens pensjonskasse har allerede innført forsinkelsesrente. Finansdepartementet fastsetter forsinkelsesrenten.

Kontakt oss