Generelle vilkår om nettstedet

Generelle vilkår om nettstedet

Trafikklogging

Statens innkrevingssentral innhenter besøksstatistikk for sine nettsider. Opplysningene benyttes kun i forbindelse med driften og videreutvikling av nettsidene.

Informasjonskapsler (cookies)

Statens innkrevingssentrals nettsider bruker informasjonskapsler (cookies). Dette er en liten fil med tegn som identifiserer nettleseren din. Gjennom å lagre brukerinnstillinger og spore brukertrender brukes informasjonskapsler til å forbedre kvaliteten på tjenesten. Vi samler data ved hjelp av coockier og innholdet sendes videre til Google Analytics som vi bruker som verktøy for å analysere dataene. IP-maskering er slått på når vi samler disse dataene. Det betyr at deler av IP-adressen din ikke lagres ved besøk hos oss. Da anonymiseres det hvilken maskin som er brukt på vårt nettsted og vi får ingen nøyaktig geografisk plassering ut av dataene vi samler.

Du kan selv stille inn nettleseren din slik at den avviser coockies
Nettleseren din kan stilles inn slik at den avviser alle informasjonskapsler, eller slik at den varsler deg når en informasjonskapsel sendes. Vær oppmerksom på at du ikke vil få tilgang til alle tjenestene på Statens innkrevingssentrals nettsider hvis informasjonskapsler er deaktivert.

Hvilke data samler vi på?

  • Antall besøk - hvor mange ganger en side er besøkt av samme bruker, eller nye brukere.
  • Tiden du er inne på en side - hvor lang tid du bruker kan fortelle oss om vi må forbedre innholdet på den siden. Er det veldig kort tid kan det bety at innholdet er for vanskelig å forstå eller ikke inneholder det du trengte.
  • Søkeord du bruker i søkefeltet – søkeordene kan fortelle oss hva du er interessert i å finne på våre sider. Da forsøker vi å gjøre det du leter etter lettere tilgjengelig, eller opprette det som mangler.
  • Flyten i tjenester uten innlogging – bruker du en tjeneste hos, som du og mange andre avbryter underveis, så må vi finne ut hvor i tjenesten du avbryter. Dette gjør vi for å se om det er noe feil i tjenesten på den plassen, eller om språket eller utformingen kan bli bedre.

Hovedmålet med å samle og analysere disse dataene er å gjøre nettsidene mest mulig brukervennlig og inneholde det du trenger, og ikke det vi tror du trenger.

Hvilke data samler vi IKKE på?

Det samles ikke inn personlig informasjon, og kapselen slettes når du avslutter nettleseren. Det lagres heller ingen informasjon på din datamaskin når du har avsluttet nettleseren.
Vi samler KUN trafikkdata i de åpne nettsidene og samler IKKE data etter at du har logget deg inn.

Eksterne lenker

Lenker på Statens innkrevingssentral sine nettsider kan sende deg videre til nettsteder som er utenfor Statens innkrevingssentral sin kontroll. Vi gjør oppmerksom på at disse nettstedene kan operere med andre regler for personvern og sikkerhet.

Pressens og allmennhetens innsyn etter offentlighetsloven

Hovedregelen etter offentlighetsloven er at forvaltningsorganers saksdokumenter er offentlig tilgjengelige. Din henvendelse til Statens innkrevingssentral vil dermed også være offentlig.

Statens innkrevingssentral håndterer imidlertid en del dokumenter som inneholder taushetsbelagte opplysninger. Disse blir unntatt offentligheten.

Opphavsrett

Innholdet på nettsidene er opphavsrettslig beskyttet og eies av Statens innkrevingssentral. Kopiering, tilgjengeliggjøring for allmennheten og annen utnyttelse utover det som følger av åndsverksloven og annen relevant lovgivning, er tillatt så lenge Statens innkrevingssentral oppgis som kilde ved bruk.

Grafiske elementer og bilder er ikke tillatt brukt uten skriftlig samtykke fra Statens innkrevingssentral.

Ansvar ved feil, mangler og tilgjengelighet

Selv om Statens innkrevingssentral kontinuerlig jobber for at informasjonen på nettstedet skal være korrekt, fullstendig og tilgjengelig, kan vi likevel ikke garantere at det til en hver tid er tilfelle.

Statens innkrevingssentral tar ikke på seg ansvaret dersom endringer i regelverk ikke er blitt oppdatert på nettstedet, skrivefeil eller for andre unøyaktigheter eller utelatelser i informasjonen på nettstedet. Ethvert forhold som måtte oppstå mellom Statens innkrevingssentral og brukerne av sidene, reguleres av norsk rett med verneting i Norge.

Passord og sensitive opplysninger - ditt ansvar

Alle passord må læres utenat og må aldri oppgis verken til politi, bank eller andre offentlige myndigheter. Du bør endre passord med jevne mellomrom. Send ikke sensitive eller fortrolige opplysninger med e-post.

Vær forsiktig med å bruke ukjente datamaskiner når du logger deg inn på Din side. Bruk av tjenestene med innlogging gjort fra nettcafé eller bibliotek må gjøres med stor varsomhet.

Bruk av kredittkort.

Statens Innkrevingssentral validerer alle kredittkort via Nets, og er ansvarlig for alle kredittkorttransaksjoner via Statens innkrevingssentrals nettsider.

Når du betaler med kort belastes det et gebyr på 40,- kr per transaksjon.